История

40-те годиниDevelop

21. юни 1948 – Основана е марката Develop от д-р Уолтър Айсбайн, Конрад Крал и Арно Липингхоф.
Първата производствена фабрика е старо фабрично хале в Щутгарт-Цуфенхаузен. Първите микровълнови печк
и се появяват в Американските домове и е излъчена първата цветна телевизионна програма.
Д-р Айсбайн разработва първия в света - “Blitz” копир Develop D 10.


50-те години
develop
“Икономическото чудо” (Wirtschaftswunder) започна да се развива в Западна Германия. 16 патента и 39 лиценза са издадени за “Blitz” копирите, Develop вече маркетира продуктите си в 87 страни.
Германия печели футболната Световна купа, а Rock’n’Roll поема контрола в танцувалните зали.
Develop произвежда първата рекламна снимка за “Blitz” копира и за Develop “Kombi”: “Two minutes for one copy.”

60-те години
develop
Бийтълс заемат първите пет места в U.S. топ десет. Впръскването на гориво в автомобилния двигател е вече реалност на пазара, а Нийл Армстронг и Бъз Алдрин станаха първите хора, вървели по повърхността на луната.
Електростатиката революционализира технологиите за копиране. Develop е единствения производител, който предлага машини за всеки процес: дифузно, електростатично, двойноспектрално и офсетно принтиране.
 
70-те години
develop
Със сериите 33 “Volkskopierer”, Develop показва първия малък автоматичен копир и навлиза на американския пазар.
Родено е първото бебе от епруветка, а Конкорд започва регулярни полети трансатлантически маршрути. Develop създава първото устройство за работа със стандартна ахртия, Develop 66.1.
80-те години

develop 100
Develop създава най-малкия в света копир –Develop 10 – и получава шест международни награди за прогресивен дизайн.
Принц Чарлз, Британския наследник на трона и Лейди Даяна Спенсър празнуват сватбата на века.
Develop подписва договор за партньорство с Minolta и от тогава произвежда всички малки и средни по размер машини за европейския пазар. На пазара вече е Develop100, произведени са повече от 100,000 копирни машини.
 
90-те години
develop DFC100
Германия празнува обединението си.
Develop е напълно интегрирана към концерна на Minolta. Създадена е Develop GmbH като търговска и сервизна компания със 120 служители.
Клонираната овца „Доли” става първото генетично идентично копие на възрастен бозайник.
Develop пуска на пазара първия черно-бял цифров копир – D3000iD – последван от първото цветно цифрово устройство, година по-късно. DFC 100 е на пазара.

Днес
develop 2009
Develop пренася централния си офис от Герлинген в Лангенхаген. Представена е първата 4-цветна офисна система QC 1500/ QC 2000 с тандемна технология.  
Европейският Съюз въвежда третата и последна сцена от икономическия и монетарен съюз с представянето на общата валута и изграждането на Европейската Централна Банка.
Изграден е концернът Konica Minolta с над 27 000 служители. Develop има повече от 300 специалисти в Германия и предлага продуктите си в 60 страни в целия свят.
Develop пуска „агресивни” продукти от серията „ineo”, които комбинират невероятно качество на печат и ефективност на разходите.

Как да ни намерите